A-kasser: Derfor skal du sikre dig

Har du først prøvet at være ude af jobmarkedet, kan du sikkert skrive under på, at det ikke er en behagelig oplevelse. Som udgangspunkt er det både svært at være ledig og skulle opsøge nye muligheder aktivt, men det kan også have stor betydning for din økonomi.

Hvis du ikke er sikret med en a-kasse, kan du kun få udbetalt kontanthjælp i en periode, mens du søger job. A-kasser er din forsikring, hvis du skulle blive ledig, så din økonomi og hverdag kan fungere så almindeligt som muligt.

A-kassen er din sikring som ledig

Når du er ledig, vil du stadig have udgifter til husleje, faste udgifter, mad og alt andet, du har brug for i hverdagen. Er du ikke tilmeldt en a-kasse, vil du kunne få udbetalt kontanthjælp. Det er dog et mindre beløb, end du ville få udbetalt i dagpenge, hvis du har en forsikring i tilfælde af ledighed.

Bestemte a-kasser er målrettet faggrupper, så de på bedste vis kan hjælpe i job i tilfælde af ledighed. Du vil få aktiv hjælp fra jobkonsulenter, der har interesse i at få dig i job indenfor dit felt – og kender til markedet og dine muligheder.

Du kan få et overskueligt overblik over forskellige udbydere på https://akasser.ekstrabladet.dk/.

Tag initiativet i dag

De fleste kan hurtigt skære a-kasser fra, når de lægger budget. Det er dog nødvendigt, at du har en sikring, hvis du skulle miste dit job. Du ved aldrig, hvad fremtiden kan byde på, og en forsikring er din sikkerhed.

Tilmeld dig en a-kasse, der matcher din uddannelse og/eller arbejdsområde, så du er sikker på, de har viden om dine karriereinteresser. Tag dig tid til at undersøge dine muligheder, så du er sikker på, du finder det rette valg for din fremtids skyld.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *